Ratafia Monjos 1lts

ARTESANAT SAME
ORIGEN:Besalú (La Garrotxa)
CAPACITAT:1 Lts
GRADUACIÓ : 26º

17,00

Sense stock

Descripció

Vila de reconeguda tradició ratafiaire, a Besalú s’hi celebra la Fira de la Ratafia, una de les més rellevants de Catalunya i que ja ha complert la seva vint-i-sisena edició, impulsant la recuperació i divulgació del món de la ratafia.
La Ratafia Monjos enllaça amb els licors d’herbes elaborats pels antics benedictins del monestir de Sant Pere, per bé que no es té constància que aquests elaboressin ratafia sinó altres tipus de licors.
Així i tot, segons escriu el besaluenc  Salvador Garcia Arbós, periodista gastronòmic i erudit ratafiaire, a moltes cases de Besalú asseguren tenir una còpia manuscrita de la recepta secreta de la ratafia  dels monjos. Ell,però, no n’ha vist encara cap exemplar.
Obtinguda per la maceració separada de les nous i les herbes durant tres mesos en alcohol d’alta graduació, llavors es retiren les nous i es deixa envellir en bóta de roure. Transcorregut aquest primer envelliment es barregen els dos macerats i s’hi incorpora el sucre i l’aigua. Una vegada acabada passa un nou període de repòs abans de filtrar i embotellar.


         – TOTES LES OPINIONS –

 

 

Apunta't a la llista d'espera T'informarem quan el producte torni a tenir estoc. Si us plau, deixa la teva adreça de correu electrònic a continuació.