NOVETAT A RATAFIES.CAT: Alcohol vínic per a l’elaboració de la vostra ratafia.

Alcohol vínic per fer ratafia

Cada mes de juny rebem, any rere any, nombroses peticions sobre ingredients per fer la vostra pròpia ratafia. En resposta a aquesta demanda trobareu al nostre catàleg base alcohòlica per a la maceració.
Sens dubte per a nosaltres el més senzill hauria sigut oferir una crema anisada de les moltes que hi ha al mercat i que segurament és el licor més consumit per a l’elaboració de ratafia casolana.
Però no ens hi trobàvem a gust, creiem que presenta alguns inconvenients.
Com el seu propi nom indica ja incorpora una presència dominant de les notes anisades, en la majoria de casos presenta un elevat contingut de sucre i finalment acostuma a tenir una graduació al voltant de 24°, massa baixa segons el nostre parer.
La base alcohòlica que us oferim és un alcohol vínic d’alta graduació diluït a 40°.
Una base neutra que us permetrà decidir si voleu una ratafia molt, poc, o gens anisada que no amagarà les aromes dels altres ingredients. Només subtils notes d’aiguardent, gens dominants, ens enllacen amb l’origen de les begudes alcohòliques a la Mediterrania : la vinya i el vi.

L’absència total de sucre dóna la possibilitat de començar amb una ratafia seca i anar afegint el sucre o qualsevol altre edulcorant fins al punt de dolç que  sigui del vostre gust, sense el sucre inicial de la crema anisada.
Un altre avantatge de la nostra base sobre la crema anisada és la graduació de 40°, com més grau millor es fa la maceració i l’extracció de les aromes de les plantes i les nous, també ens soluciona un problema que passa sovint com és l’evaporació de l’alcohol i la baixada excessiva de graduació durant el sol i serena, partint de 40° sempre ens quedarà alcohol suficient que podrem anar rebaixant fins al grau desitjat.
En resum, la base alcohòlica que us proposem permet un ventall molt més ampli d’elaboracions.
Els encarregats de la manipulació i envasat són els amics de La Sobirana, ens subministren la mateixa base que fan servir en els tallers que organitzen i per elaborar la seva ratafia La Penjada.
Una darrera consideració, sobre el preu, per bé que és superior al d’altres licors emprats per fer ratafia, cal tenir en compte que cada litre a 40° del nostre alcohol equival 1,67 ltsa 24° podem considerar doncs que el preu és pràcticament el mateix.
Us animem a provar aquesta diferent manera de fer, que avui és minoritària, però que ens donarà llibertat a l’hora de decidir com volem que sigui la nostra ratafia.

Apunta't a la llista d'espera T'informarem quan el producte torni a tenir estoc. Si us plau, deixa la teva adreça de correu electrònic a continuació.